به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، در اين مراسم كه شامگاه ـ 17 مرداد ماه ـ در هتل «اسپيناس» برگزار شد، سيد ضياء هاشمي ـ رييس اتحاديه تهيهكنندگان سينما ـ در سخناني با اشاره به برخي رفتار نامناسب اين روزها در سينما، ادامه داد: مجلس كه قانونگذار است، ميآيد و جلوي فيلم را ميگيرد، اين در حالي است كه اگر قرار است مجلس فيلمنامه بخواند، فراقانوني عمل كرده و اين رفتار درست نيست.
وي افزود: اين رفتار در سينماها هم هست و ميبينيم دوستي در شوراي صنفي ميآيد و با حضور او تصميمگيري ميشود اما در جايي ديگر ميرود چيز ديگر ميگويد. در حالي كه سينمايي كه تخلف كرده بايد تنبيه شود.
هاشمي با بيان اينكه دو ماه گذشته به دليل عملكرد فرا قانوني عدهاي، سينماي ايران به شدت آسيب ديده است تاكيد كرد: هر چند دولت تلاش بسياري ميكند اما بخشي از اين عملكرد مربوط به خود سينماگران است و ما هميشه رفتار قانوني را پيشنهاد كردهايم، طي اين مدت هم با وجود مشكلات اكران، تمام كساني كه فيلم داشتهاند حمايت و همراهي زيادي از ما كردهاند.
در ادامه حبيب كاسهساز وضعيت سينماي ايران را بسيار حساس خواند و گفت: سازمان سينمايي مشخص شده و بعد از سي سال در حال سروشكل گرفتن است و اين همراهي اهالي سينما را ميطلبد و به شكل ريشهاي بايد اين همراهي صورت بگيرد.
وي ريشه اصلي همه دعواها را كافي نبودن سالنهاي سينما برشمرد و اظهار كرد: اگر در طول چند دهه تعداد سينماهايمان را به دو هزار سالن ميرسانديم اين موارد پيش نميآمد.
كاسهساز ادامه داد: متاسفانه قوانين راه را براي بخش خصوصي بسته است و اگر بخش خصوصي وارد ساخت سالن نشود هيچ اتفاقي نخواهد افتاد.
رحيم رحيمپور ديگر سينماگري بود كه پشت تريبون رفت و با بيان اينكه من 16 سال است فيلم نساختهام و بيمه و بازنشستگي ندارم، گفت: بنابراين تكليفم با فيلم «لاله» مشخص است اما اينكه مجلس به عنوان قانونگذار بيايد و خودش قانون را زير پا بگذارد خيلي بد است.
وي ادامه داد: از اتحاديه تهيهكنندگان كه از ابتدا به صورت قانوني وارد عمل شده ميخواهم از اين جريانات سياسي پرهيز كند و به اصل سينما بپردازد و سينما و سينماگر را دريابد.
حبيب كاوش هم با بيان اينكه بايستيد و نگذاريد سينما را وجه المصالحه قرار دهند گفت: از عيد نوروز به اين طرف، نهادهاي مختلف مانند شهرداري و غيره به دليل مسايل سياسي و شخصي به جان سينما افتادهاند و ما تنها از پشتيباني شما انرژي گرفتهايم.
وي افزود: انرژي را به ما بدميد تا بايستيم كه اگر نايستيم سينما تكه پاره ميشود و ما از حمايت شما بسيار سپاسگزاريم.
كاوش در پايان سخنانش ازهمكاري پليس امنيت در روزهاي اخير تشكر كرد. در اين ضيافت افطاري بهروز افخمي، حسين زندباف، عليرضا سجادپور، احمد ميرعلايي، امير اسفندياري، مرتضي و مصطفي شايسته،جمال ساداتيان، پوران درخشنده، جمال شورجه، مهدي صباغزاده، علياكبر ثقفي، حسين فرحبخش، بهمن حبشي،جهانگير الماسي، سيامك اطلسي، چنگيز جليلوند، شفيع آقامحمديان، محمدرضا صابري، حبيب اسماعيلي، سعيد سهيلي، عباس بابويهي، سعيد حاجي ميري، ابراهيم وحيدزاده، محمدرضا عباسيان و.... حضور داشتند.
سيد ضياء هاشمي گفت: مجلس كه قانونگذار است، ميآيد و جلوي فيلم را ميگيرد، اين در حالي است كه اگر قرار است مجلس فيلمنامه بخواند، فراقانوني عمل كرده و اين رفتار درست نيست. اين رفتار در سينماها هم هست و ميبينيم دوستي در شوراي صنفي ميآيد و با حضور او تصميمگيري ميشود اما در جايي ديگر ميرود چيز ديگر ميگويد. در حالي كه سينمايي كه تخلف كرده بايد تنبيه شود.